Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Institutul „Viitorul” și Radio Europa Liberă invită la o discuție despre „Rolul presei și al societății civile în fața propagandei rusești” și aspecte de securitate informațională.

Centrul analitic independent Expert-Grup va prezenta într-o conferință de presă riscurile pentru bugetul de stat 2015.

În dimineața zilei va avea loc ședința noului guvern, după care premierul Valeriu Streleț ar urma să facă declarații de presă.

Fundația Dignitas, Centrul pentru Dezvoltare Democratică, Institutul Cultural Român şi Radio Chișinău invită la dezbaterea „Conexiuni culturale europene”.

Ministerul Tehnologiei Informației şi Comunicațiilor va deschide Școala de vară în domeniul IT, la care s-au înscris peste 100 de tineri.

Din actualitatea internaţională:

Secretarul de stat american John Kerry se va afla astăzi la Cairo, Egipt, pentru discuții despre recentul acord nuclear semnat între Iran și șase puteri globale, precum și despre lupta împotriva militanților organizației Statul Islamic. John Kerry va participa la un forum privind dialogul strategic dintre Statele Unite ale Americii și Egipt, forum care confirmă, potrivit Departamentului de Stat, durabilitatea parteneriatului cu Egiptul.

Secretarul de stat american John Kerry va călători mâine la Doha, în Qatar, unde va participa la reuniunea miniștrilor de externe din țările Consiliului de Cooperare din Golf, unde vor continua discuțiile pe aceleași subiecte, dar și despre situația din Siria, și ar urma să aibă o întrevedere și cu omologul său din Federația Rusă, Serghei Lavrov.

La Minsk, în Belarus, este așteptat să se întrunească din nou grupul de contact pentru Ucraina și aplanarea conflictului din estul țării prin medierea OSCE.

XS
SM
MD
LG