Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei

Astăzi își încheie vizita în Republica Moldova o misiune a subcomisiei de securitate în Parlamentul European, condusă de Anna Elżbieta Fotyga. Membrii delegației s-au întâlnit ieri la Chișinău cu premierul Natalia Gherman și cu spicherul parlamentar Andrian Candu.

O delegaţie a Procuraturii, în frunte cu Procurorul General, Corneliu Gurin, participă la Vilnius, în perioada 22 – 24 iulie, la lucrările celui de-al V-lea Forum Juridic moldo-lituanian, dedicat cooperării reprezentanţilor sistemului justiţiei din Republica Moldova şi Lituania în domeniul reformării sectorului justiţiei.

Din agenda internațională a zilei, anunțată de Reuters:

Șefa politicii externe a UE, Frederica Mogherini, va participa la Sofia la un forum pe tema continuării extinderii în Balcanii de Vest și a politicilor de securitate europene în lumina tensiunilor cu Moscova.

O delegație a Parlamentului European condusă de șeful comisiei de politică externă, Elmar Brok, vizitează Ucraina.

La Washington secretarul de stat american, John Kerry, va prezenta în comisia de relații externe din Senatul Statelor Unite acordul nuclear convenit cu Iranul la Viena.

Între timp, în capitala austriacă va sosi un ministru iranian cu misiunea de a explora reluarea legăturilor comerciale depline cu țările europene, după posibila ridicare a sancțiunilor impuse Iranului din cauza programului său nuclear.

XS
SM
MD
LG