Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, premierul interimar Natalia Gherman prezidează o ședință a cabinetului de miniștri în exercițiu.

Are loc și ședința Biroului Permanent al Parlamentului pentru a pregăti agenda următoarelor reuniuni în plen.

Partidul Socialiștilor a anunțat o demonstrație la sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică în semn de protest față de majorarea tarifelor la energia electrică.

La Chișinău se află în vizită o misiune a Subcomisiei securitate și apărare din Parlamentul European.

La Washington, Secretarul de stat John Kerry, ministrul energiei Ernest Moniz, și ministrul Finanțelor, Jack Lew, vor informa membrii Congresului, cu ușile închise, despre detaliile acordului nuclear cu Iranul.

La Roma se va afla în vizită premierul egiptean Ibrahim Mahlab pentru a semna o serie de acorduri în domeniile electricității, gazelor și petrolului și pentru a se întâlni cu liderii italieni.

Premierul italian Matteo Renzi vizitează Ierusalimul, unde se întâlnește cu liderii israelian și palestinian într-o încercare de a relansa negocierile de pace.

Norvegia marchează patru ani de la atacul extremist de la Oslo și tabăra politică de tineret de pe insula Utoya soldat cu 77 de morți.

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu începe o vizită de trei zile în Kîrgîzstan.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG