Linkuri accesibilitate

PLDM condamnă plecarea din partid şi fracţiune a deputatului Nicolae Juravschi


Partidul Liberal Democrat a spus că plecarea deputatului Nicolae Juravschi din rândurile sale și ale fracțiunii parlamentare este ”un gest de trădare și corupție politică” prin care s-ar urmări ”blocarea negocierilor de formare a unei coaliţii majoritare de guvernare”.

Într-un comunicat de presă, PLDM îi cere deputatului care și-a anunțat astăzi plecarea să își depună și mandatul. Fără a da nume, comunicatul mai spune că ”sponsorii acestei acţiuni nu înţeleg că, prin traseism şi corupere, nu poate fi construit un viitor european”, sugerându-se că acești ”sponsori” se află printre participanții la negocierile de coalizare între PLDM, PD și PL.

La anunțarea plecării din partid, Nicolae Juravschi a scris pe Facebook că devine deputat independent și că va colabora cu Iurie Leancă. Fostul premier liberal-democrat a părăsit partidul în februarie din cauza neînțelegerilor cu liderul PLDM, Vlad Filat. Săptămâna trecută, cumnatul și nepotul lui Filat au fost arestați în dosarul furturilor de la Banca de Economii de către Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală. Șefii celor două instituții fuseseră numiți la propunerea PD.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG