Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi are loc în Moldova al doilea examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat. La cel de ieri, de limbă străină, au participat peste 2200 de candidați.

Continuă vizita în Moldova a Subcomisiei securitate şi apărare din cadrul Parlamentului European, programată în perioada 20-23 iulie.

Militari moldoveni participă în aceste zile la două seturi de exerciții militare cu țări NATO și partenere: la Bălți și la Javorov, în regiunea Lviv din vestul Ucrainei.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

Premierul Italiei, Matteo Renzi, vizitează astăzi și mâine Israelul.

Papa Francisc i-a invitat la Vatican primarii din zeci de orașe ale lumii ca să discute marți și miercuri problemele mediului.

Președintele Taiwanului Lee Teng-hui vizitează Japonia.

Premierul algerian Abdelmalek Sellal se întâlnește la Madrid cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

În Statele Unite, guvernatorul republican al statului Ohio, John Kasich, își va anunța candidatura la președinția Statelor Unite.

La Centrul Spațial Kennedy, din Florida, se va marca împlinirea a patru ani de când s-a pus capăt programului navetelor spațiale.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG