Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Preşedintele Nicolae Timofti începe o vizită oficială de două zile în Republica Belarus.

Curtea Constituţională examinează sesizarea deputatului liberal Anatol Şalaru care contestă decizia parlamentului prin care Ecaterina Burlacu a fost numită în funcţia de avocat al copilului.

Consiliul de Observatori al companiei publice „Teleradio-Moldova” se întruneşte în şedinţă. Ședința are loc la aproximativ o săptămâna de la demisia președintelui Consiliului, Ludmila Vasilache.

Procuratura Generală lansează un sistem electronic de evidență a dosarelor numit E-Dosar.

Fundația Est-Europeană și organizația negivernamentală Centrul de Parteneriat pentru Dezvoltare dau publicității un studiu despre declaraţiile sexiste ale liderilor politici.

Asociaţia Promo-LEX lansează un raport despre situația drepturilor omului în Republica Moldova în anul 2014.

Ministrul american de finanțe, Jacob Lew călătorește la Berlin și Paris unde se va întâlni separat cu omologul său german, Wolfgang Schauble și cel francez, Michel Sapin, pentru discuții pe tema datoriilor grecești.

Ministrul grec de externe Nikos Kotzias începe o vizită de două zile în Bosnia-Herțegovina.

Premierul luxemburghez Xavier Bettel vizitează Japonia pentru convorbiri la Tokyo cu omologul său Shinzo Abe.

La Bruxelles, comisara europeană pentru competiție Margrethe Vestager este audiată în comitetul economic al Parlamentului European.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG