Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


„Ochii străzii”, fotografii făcute de oamenii fără adăpost din Chișinău, discuții despre programul nuclear iranian la Viena, dialog neoficial UE-Belarus la Minsk.

La Chisinau Comisia Electorala Centrala va vea o conferinta de presa astazi la ora 11.

Centrul National de Informare si Asistenta a organizatiilor neguvernamentale din Moldova - CONTACT va informa despre rezultatele proiectului „Votam activ! Votam conştient!”

Din agenda culturala notam că la complexul Casa Zemstvei va fi vernisata o expozitie de fotografii inedita intitulata „Ochii străzii”, si care prezinta fotografii facute de oamenii fara adapost din Chisinau…

Pe plan international intreaga atentie va fi concentrate asupra evolutiilor din Grecia si ce se va putea intimpla dupa decizia creditorilor internationali de sâmbătă de a nu mai acorda bani Atenei dupa 30 iunie, daca Grecia nu isi plateste datoria scadenta de 1, 6 miliarde de euro pina miine seara la ora 24. Ieri cozi imense se formasera la bancomate, cu oameni care au incercat sa isi puna la ciorap datoriile. Ieri seara autoritatile de la Atena vorbeau de posibilitatea de a limita extragerile oamenilor din banci.

Un alt centru de interes este Viena unde s-au preluat negocierile pentru ajungerea la o intelegere intre 6 puteri ale lumii si Iranul in legatura cu programul nuclear al Teheranului. Participantii la aceste negocieri si-au propus sa ajunga la o intelegere de principiu pina la sfirsitul acestei luni, adica miine…

In Belarus, la Minsk are loc un dialog neoficial intre reprezentantii acestei tari si ai Bruxelles.ului despre parteneriatul estic. Belarus a făcut initial parte din acest proiect al uniunii Europene, dar ulterior relatia dintre Misnk si Bruxelles s-a racit simtitor in urma represiunii opozitiei dupa ultimele alegeri prezidenţiale, castigate din nou de Aleksandr Lukashenka si protestele impotriva rezultatului lor. Comunitatea international nu a calificat aceste alegeri drept libere si corecte.

In Armenia situatia continua sa fie tensionata dupa incercarea autorităţilor de a imprastia manifestaţia pasnica a oamenilor care cer sa nu se mareasca pretul la electricitate si care protesteaza de la inceputul saptaminii trecute.

XS
SM
MD
LG