Linkuri accesibilitate

„Nu știu ce trebuia să se mai întâmple ca oamenii să fie chemați la urne”


Vasile Botnaru în dialog cu jurnalistul Victor Cobăsneanu.

Europa Liberă: Care e intriga turului doi la Soroca?

Victor Cobăsneanu: „Miza turului doi de alegeri la Soroca este cine va câștiga: candidatul PLDM, care este o persoană cunoscută în raionul Soroca, sau candidatul Partidului Nostru, care este un novice în materie de politică mare, chiar aș spune și politică mică. Până la moment la Soroca populația este pasivă. Chiar vreau să accentuez că mai mare aglomerație este nu la secțiile de votare, dar la oficiile partidelor care participă în al doilea tur de scrutin. Dar să știți că și la Soroca, ca în alte părți, alegătorii vin în valuri la secția de votare. Primul val este de dimineață până la orele 9-10, și al doilea val se așteaptă începând cu orele 18, adică până la ora 21.00 oamenii își vor manifesta activismul, dar nu cred că va fi cel puțin repetat rezultatul din turul întâi de scrutin.”

Europa Liberă: De ce se întâmplă aceasta? Alegătorii nu au fost convinși de candidați?

Victor Cobăsneanu: „Alegătorii noștri sunt ceva mai imprevizibili ca altădată. Nu știu ce trebuia să se mai facă ca să îi convingă. Candidații au lucrat foarte mult. Vinerea a culminat cu un concert de zile mari în piața centrală a orașului Soroca. S-au împărțit la stânga, și la dreapta pliante.”

Europa Liberă: A fost Dan Balan, parcă, da?

Victor Cobăsneanu: „Dan Balan și alte vedete de la Chișinău. Și nu știu ce trebuia să se mai întâmple ca oamenii să fie chemați la urne. Important este că și la Soroca alegerile vor fi recunoscute. Și nu ne rămâne decât luni dimineața să ne sculăm cu un primar nou sau cu un primar nou vechi.”

XS
SM
MD
LG