Linkuri accesibilitate

Comisia Electorală Centrală și observatorii Promo-Lex spun că procesul de votare decurge fără incidente grave


Relatare de Alla Ceapai.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău, către ora 12.30, rata de participare la cele 1240 de secții de votare deschise depășește 22 la sută. La Chişinău peste 20 la sută din alegători s-au prezentat la vot.

Potrivit Promo-Lex, un miting de protest la care participă în jur de 20 de persoane are loc în fața secției de votare din satul Topal, raionul Cimişlia. Protestul este paşnic, la faţa locului e prezentă poliţia. Secția de votare activează în regim normal.

Amintim că în satul Topal au loc alegeri repetate, după ce în primul tur secția de votare a fost vandalizată de un grup de localnici. Aceștia au spart urnele de vot, au rupt buletinele și au distrus computerul. Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pe acest caz, iar poliția a reținut cel puțin 5 suspecți.

Inspectoratul Național de Patrulare spune că a fost sesizat despre 13 posibile abateri, de la afișaj electoral ilegal, până la cazuri de corupere a alegătorilor. Cazurile sunt cercetate.

În comuna Băcioi, unde primarul degrevat a fost bruscat în timpul unei recente întâlniri cu alegătorii, nu au fost semnalate abateri, potrivit poliţiei.

În satul Cocieri, raionul Dubăsari, unde pot vota locuitorii din satul Corjova, din stânga Nistrului situația e calmă.

XS
SM
MD
LG