Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astăzi este ultima zi de campanie electorală înaintea turului al doilea al alegerilor locale, programat pentru duminică, 28 iunie. Sâmbătă și în ziua alegerilor este „liniște electorală”.

Asociația Promo-Lex va prezenta la Chișinău la o conferință de presă un ultim raport dinaintea turului doi de scrutin despre cum s-au desfășurat evenimentele electorale.

Ministrul de interne Oleg Balan are programată tot în capitală o conferință de presă la care va prezenta date despre o recentă tentativă de ucidere a unjui polițist.

Ministerul Economiei organizează adunarea generală a Parcurilor Industriale.

Curtea de Conturi examinează în şedinţă publică Raportul auditului legalităţii şi regularităţii executării devizului de cheltuieli la Banca Naţională a Moldovei pe anii 2013-2014.

Tot în capitală are loc ceremonia de semnare a Memorandumului de înţelegere între Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova şi Ministerul Administraţiei şi Digitalizării al Republicii Polone de colaborare în domeniul modernizării administrative.

La Bruxelles se încheie summit-ul de două zile al UE, dominat de criza refugiaților.

În Statele Unite președintele Barack Obama și vice-președintele Joe Biden vor merge la Charleston pentru a participa la înmormântarea reverendului Clementa Pinckney, unul din cei nouă afro-americani uciși cu focuri de armă într-o biserică a comunității lor din Carolina de Sud.

Vicepremierul Chinei, Wang Yang, vizitează astăzi și mâine Brazilia. China și Brazilia sunt două din așa-numitele mari economii emergente grupate în BRICS.

Pe plan global se sărbătorește astăzi Ziua Internațională împotriva Abuzului de Droguri și Traficării Ilicite.

În România se marchează astăzi Ziua Drapelului Național.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG