Linkuri accesibilitate

Ziua Internațională a Refugiaților a fost marcată și la Chișinău


Pa

În Moldova sunt înregistraţi 413 refugiaţi sau persoane cu statut umanitar.

Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR) a marcat la Chișinău Ziua Internațională a Refugiaților. În Republica Moldova numărul refugiaților este în continuă creștere, transmite IPN.

Astăzi, în Moldova sunt înregistraţi 413 refugiaţi sau persoane cu statut umanitar. Cei mai mulţi vin din Siria, Ucraina, Armenia, Afganistan şi Irak, mânaţi în primul rând de pericolul războiului.

Fluxul de imigranți prin Macedonia spre țările UE
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:20 0:00


Biroul UNHCR se află în Moldova de 18 ani şi, potrivit actualului şef, Traian Ţurcanu, situaţia refugiaţilor s-a îmbunătăţit simţitor, datorită elaborării legislaţiei necesare, dar şi odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE.

Copii ai refugiaților sirieni la Mereni
Copii ai refugiaților sirieni la Mereni

Refugiaţii din Moldova beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii moldoveni, în afara drepturilor politice şi militare, iar după opt ani de şedere neîntreruptă, aceştia pot aplica pentru a obţine cetăţenie. Deja 21 de persoane din numărul total de refugiaţi au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova.

Emisiunea Europei Libere la Moldova 1 de luni, 22 iunie, va fi despre soarta unor refugiați în Republica Moldova și despre așa-numite „crime din ură”.

XS
SM
MD
LG