Linkuri accesibilitate

Un nou dispărut?


În așteptarea lui... Vicol
În așteptarea lui... Vicol

O boală necunoscută nu i-a permis lui Nicolae Vicol, cică, să aştepte verdictul instanţei.

E un soi de circ ţara în care trăim. Numai că spectatorilor li s-a făcut rău de atîta rîs nechezat. Orice clovnerie nu mai produce bucurie şi aplauze, ci suferinţă. Rîsul e dureros şi vrei să-l eviţi.

Cîţi au fost ei, presupuşii făcători de mişmaşuri care au dispărut lejer din ţărişoară? Baghirov, Papuc, Perju… Acum iată a dispărut şi Nicolae Vicol pe care Judecătoria sectorului Rîşcani din capitală l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

Povestea cu Nicolae Vicol pe post de protagonist a fost destul de lungă. Mulţi nu mai credeau că instanţa va genera un verdict. În cele din urmă, judecătorii au spus totuşi că Vicol e vinovat. Numai că verdictul acesta nu mai are nici un rost, dacă domnul Vicol nu va fi găsit.

Nişte colegi de breaslă spuneau deunăzi că domnul Vicol face un tratament în România, că s-a îmbolnăvit, cică subit, şi a plecat din Moldova. O boală necunoscută nu i-a permis cică să aştepte verdictul instanţei.

Eu nu ştiu cum stau lucrurile în realitate. Dar avem suficiente motive să credem că avem de-a face cu o nouă dispariţie dubioasă înainte de verdict. Dacă nu ar fi existat Baghirov, Papuc şi Perju, nu am fi admis aşa ceva. Aceştia însă au dispărut, se ştie bine, în timp ce organele de stat moţăiau…

Şi ce să facem acum? Păi, circul continuă, stimaţi ascultători. Să rîdă cine mai poate, să rîdă pînă îi vor sări dinţii din gură. Circul acesta dizgraţios se va termina numai şi numai atunci cînd măcar cineva dintre marii făcători de matrapazlîcuri va fi băgat în puşcărie. Nu-ai aşa că sună amuzant şi că ne umflă din nou rîsul?

XS
SM
MD
LG