Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Curtea Constituțională examinează dacă persoanele neangajate în câmpul muncii care se află în țară cel puțin 183 de zile pe an au obligația să plătească primele de asigurare pentru asistență medicală.

Camera de Comerț și Industrie a semnează un acord de colaborare cu Comitetul Executiv al autonomiei găgăuze.

Viceminiștrul Economiei, Octavian Calmîc, se află la St. Petersburg în Rusia unde participă la reuniunea Consiliului Economic al CSI şi Forumul Economic Internaţional.

La Forumul Economic de la St. Petersburg, liderul rus Vladimir Putin ține un discurs, urmând să se întâlnească și cu premierul grec Alexis Tsipras, de față la eveniment.

La Luxembourg, are loc Consiliul Economic și pentru Afaceri Financiare al Uniunii Europene care va lua în discuție criza datoriilor grecești.

La Bratislava, are loc Conferința de Securitate GLOBSEC 2015 și tot în capitala slovacă se află în vizită președintele Franței, Francois Hollande pentru convorbiri cu primii miniștri ai celor patru țări central-europene din Grupului Visegrad.

La Viena, se reiau convorbirile între șase puteri internaționale și Iran pe tema unui acord nuclear permanent.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct


  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG