Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

La Chişinău vor fi prezentate rezultatele unui proiect realizat cu sprijinul UNICEF şi intitulat „Testarea Indexului de Protecţie a Copilului”.

Curtea de Conturi va examina rezultatele auditului privind raportul Guvernului despre executarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2014.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice organizează, în contextul Zilei Mondiale a Refugiaţilor, un club de presă cu genericul: „Impactul războiului asupra familiilor. Familii distruse de război”.

Curtea Constituţională va decide azi dacă organizarea secţiilor de votare în străinătate, în baza înregistrării prealabile a cetăţenilor moldoveni din acea ţară, limitează sau nu dreptul la vot.

Centrul Analitic Independent Expert-Grup şi Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT vor lansa Raportul de Progres „Moldova în Politica Europeană de Vecinătate: 2005-2014”.

La Chişinău se desfăşoară ce-a de a doua ediţie a Săptămânii europene a energiei durabile, eveniment care a demarat luni în toate ţările Uniunii Europene.

Din actualitatea internaţională:

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö, se va întâlni la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin. Pe agendă: cooperarea bilaterală, relaţiile Rusia-Uniunea Europeană şi criza din Ucraina. Săptămâna trecută, preşedintele finlandez a discutat despre criza ucraineană la telefon cu liderul de la Kiev Petro Poroşenko şi, în vizită la Astana, cu preşedintele kazah Nursultan Nazarbaev şi cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon.

Tot astăzi, la Minsk ar urma să se întrunească aşa-zisul Grup de contact pentru criza din Ucraina – reprezentanţi ai autorităţilor de la Kiev, Moscova şi OSCE, - precum şi cele trei grupuri de lucru pentru securitate şi chestiuni politice şi umanitare.

La Sarajevo în Bosnia- Herţegovina este aşteptat în vizită preşedintele sârb Tomislav Nikolic.

Şi… astăzi este Ziua Limbii Romani, instituită de UNESCO.

XS
SM
MD
LG