Linkuri accesibilitate

Premierul Chiril Gaburici spune că a „obținut susținerea” PLDM-PD pentru măsuri de salvare a situației din domeniul financiar-bancar


Premierul Chiril Gaburici a declarat miercuri că a „obținut susținerea alianței” minoritare PLDM-PD pentru măsuri încă neclare care ar „salva situația din domeniul financiar-bancar”. Vorbind la ședința guvernului, primul ministru a spus că s-a întâlnit cu liderii alianței, Vlad Filat și Marian Lupu, datorită scrisorii sale de sâmbătă în care amenința cu demisia. În scrisoare, Gaburici afirma fără a da exemple că sistemul financiar moldovean s-ar afla „sub asediu” și cerea demisia guvernatorului Băncii Naționale, Procurorului General și conducerii Comisiei Naționale a Pieței Financiare care ar „ezita” să ia măsuri. Premierul Gaburici le-a cerut miniștrilor să pregătească până joi propriile propuneri, pe care urmează să le prezinte alianței de guvernare în „zile viitoare”.

Tot miercuri, liderii PLDM și PD au declarat că Banca de Economii, una din cele trei bănci aflată sub administrarea directă a Băncii Naționale, trebuie naționalizată pentru a fi salvate depunerile clienților.

Premierul Chiril Gaburici a pledat mereu pentru lichidarea celor trei bănci devalizate: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Toate au fost salvate cu infuzii de miliarde de lei în noiembrie anul trecut de Banca Națională.

XS
SM
MD
LG