Linkuri accesibilitate

Emisar ONU: adolescente răpite de militanţii grupării Statul Islamic sunt vândute ca sclave şi pentru preţul unui pachet de ţigări


Adolescente răpite de militanţii grupării Statul Islamic din Siria si Irak sunt vândute ca sclave si pentru preţul unui pachet de ţigări, a declarat Zainab Bangura, emisarul ONU pentru violenţă sexuală care a vizitat cele două ţări in luna aprilie.

De când se ocupă de această problemă, a declarat înaltul oficial ONU, intre 3000 si 5000 de adolescente au fost transformate in sclave de către gruparea militantă. Doamna Bangura spune că tinerii sunt atraşi de gruparea militantă islamică si pentru că li se promit aceste tinere ca soții. Majoritatea fetelor răpite si traficate sunt Yazidis.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a declarat că este încrezător că gruparea Statul Islamic va fi izgonita din Irak, dar înţelege că lupta nu este uşoară. Liderul de la Casa Alba a făcut aceasta declaraţie după întrevederea pe care a avut-o in Germania, la reuniunea G 7, cu premierul de la Bagdad, Haidar Al Abadi.

XS
SM
MD
LG