Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Adevărul” Moldova


Invitata serii este Doina Stimpovschii.

„Ziarul Adevărul Moldova continuă seria dezbaterilor electorale dintre candidații la fotoliul de primar al Chișinăului. În numărul de mâine aflați ce părere au aceștia despre acordarea compensațiilor pentru căldură. Majoritatea candidaților optează pentru menținerea acestor subvenții. Totuși, în afirmațiile lor electorale propun și alte soluții pentru a reduce din consumul irațional al energiei termice.

Totodată, în ediția de mâine aflați cum se desfășoară campania electorală pentru alegerile locale în satul Nimereuca din raionul Soroca. Acolo, candidații la primărie nu împart afișe, nu organizează concerte și nu se întâlnesc cu alegătorii. „Aici nu e ca în Chișinău. Lumea ne cunoaște și știe ce putem face”, spune actualul edil al localității. Sătenii recunosc sincer că nici măcar nu știu cine sunt pretendenții la fotoliul de primar al satului în care trăiesc.

De asemenea, abordăm problema corupției în contextul declarațiilor făcute de prim-ministrul Chiril Gaburici după ședința operativă a Guvernului de la sediul CNA. Totodată, acesta susține că lucrurile stau prost nu doar la cele 3 bănci (Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank), dar și în întreg sistemul bancar.

În acest context, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul Ștefan Creangă, menționează chiar denumirile altor trei bănci, la care Banca Națională va da indicații pentru realizarea unor audite externe care ar identifica posibile nereguli. Iar directorul Centrului de Investigații Strategice și Reforme, Galina Șelari, ne spune că, de fapt, întreg sistemul bancar este în pericol din cauza managementului defectuos de la Banca Națională care a pierdut controlul asupra acestuia.

Mai multe detalii însă aflați din ediția de mâine a ziarului Adevărul Moldova.”

XS
SM
MD
LG