Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Are loc ședința Consiliul Coordonator al Audiovizualului, iar ca în fiecare luni, la Primăria Chișinăului are loc ședința Consiliului de administrație.

După mitingul electoral de duminică al Partidului Lieberl pentru candidature lui Dorin Chirtoacă la primăria Chiținăului, astăzi este rândul candidatului PLDM la funcţia de primar general, Serafim Urechean, să organizeze o conferință de presă. Urecheanu va prezenta un proiect de urbanizare a orașului.

În Germania continuă summitul G7 al principalelor puteri economice din lume, reuniune la care, timp de mai bine de un deceniu (1998-2014) după destrămarea Uniunii Sovietice, a participat și Rusia. Anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea anul trecut și implicarea în conflictul din estul Ucrainei, au „scos-o” temporar din acest grup important de dezbatere, G7, care include Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Canada și Japonia.

La Berlin, ministrul de finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, va vorbi despre viitorul țării sale în Uniunea Europeană, după ce vineri, la Atena, premierul grec Alexis Tsipras a respins în Parlament planul de reforme calificat drept „absurd”, propus săptămâna trecută Greciei de către creditorii săi, UE și FMI.

La București, Camera Deputaților va anunța când ia o decizie cu privire la cererea Direcției Naționale Anticorupție de începe urmărirea penală împotriva premierului social-democrat Victor Ponta, acuzat de corupție și spălare de bani murdari.

Tot astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, se întâlnește cu partidele parlamentare, cu care va discuta și perspectiva demisiei premierului Victor Ponta.

XS
SM
MD
LG