Linkuri accesibilitate

Rezoluția mitingului Platformei DA cere eliminarea clanurilor mafiote și oligarhice de la guvernare


Platforma civică „Demnitate și Adevăr” a organizat în scuarul Catedralei al treilea miting de protest împotriva corupției din țară, de această dată cerând eliminarea clanurilor mafiote și oligarhice de la guvernare. S-a adoptat o rezoluție prin care se demisia multor politicieni, percepuți drept responsabili , direct sau indirect, de devalizarea celor trei bănci moldovenești: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Dacă această cererea nu va fi îndeplinită, Patforma „DA” ar putea organiza, de la sfârșitul lunii august, proteste non-stop la Chișinău. Platforma DA a organizat până acum două demonstrații de amploare, la care au participat zeci de mii de persoane, prima la 5 aprilie, a doua la 3 mai.

Concomitent, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, a avut loc mitingul electoral al Partidului Liberal, în sprijinul candidaturii lui Dorin Chirtoacă la un un mandat la conducerea primăriei capitalei.

Participarea este ridicată la ambele mitinguri, relatează corespondenții Europei Libere, dar și mesajele confuze, în mare parte datorita proximității celor două mitinguri.

XS
SM
MD
LG