Linkuri accesibilitate

James Appathurai: „NATO poate ajuta Moldova să se reformeze”


„NATO poate ajuta Moldova să se reformeze, să devină mai eficientă în modul cum își gândește sistemul de apărare, în modul cum își formulează politicile și identifică echipamentele de care are nevoi și pe care le-ar putea obține și cu ajutorul aliaților”, a declarat Europei Libere James Appathurai, înalt demnitar NATO aflat miercuri la Chișinău.

Asistentul adjunct pentru afaceri politice al secretarului general NATO a venit în Republica Moldova cu o ofertă de strângere a legăturilor - Inițiativa de Consolidare a Capacităților de Apărare – care prevede sprijin pentru reforme în domeniul apărării și securității. Totodată, a discutat și planurile NATO de a deschide un oficiu permanent la Chișinău: „În ceea ce priveşte acest oficiu de legătură, în principiu suntem pregătiţi să-l deschidem”, a mai declarat Appathurai în interviul cu Europa Liberă.

Tot el a ținut să explice nu numai că NATO nu comentează alegerea Moldovei de a fi neutră dar și care este , în acest punct, diferența între Alianța nord atlantică și Rusia: „Rusia nu oferă vecinilor săi libertatea de a alege. Aici avem diferenţa fundamentală între ceea ce fac Rusia şi NATO.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG