Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău va avea loc o sedinta cabinetului Chiril Gaburici.

Institutul de Politici Publice va prezenta rezultatele unui proiect pe teme educaţionale.

Inainte de alegerile locale din 14 iunie, asociatia Demografilor si Sociologilor din Moldova isi prezinta rezultatele unei analize legata de preferintele electorale ale locuitorilor capitalei – care, cum se stie, au de ales intre 17 candidati!

Ministrul moldovean al apărarii Viorel Cibotaru este in Romania de marți si are programate convorbiri cu omologul sau Mircea Duşa.

Șeful Statului major al armatei Moldovei se afla la Bruxelles, la reuniunile comitetului militar al NATO si Uniunii Europene.

Pîna pe 24 de mai, în întreaga Moldova au loc zilele Scrisului si Culturii Slave…

La Riga începe astazi prima conferinta Media a tarilor din Parteneriatul estic – Moldova, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Ucraina si Georgia. Șase tari cu aspiratii europene diferite si cu evolutii diferite democratice. Moldova este „sefa grupei”, avind semnat si Acordul de asociere si liber schimb cu Uniunea Europeana si avind si vizele ridicate pentru tarile comunitare. Ucraina si Georgia spera sa obtina si ele ridicarea vizelor, iar discutiile legate de aspectele comerciale ale Acordului de liber schimb cu Kievul sunt inca discutate la Bruxelles, în convorbiri la care au participat ieri si reprezentantii Moscovei.

Inca nu se stie cine dintre liderii de la Minsk vor participa si nici prea multe despre asteptarile Azerbaijanului si Armeniei, care nu par interesate de proiectele si reformele europene.

Parlamentul European ia in dezbatere situatia din Macedonia, unde in ultimele zile mii de oameni protesteaza cu pledoarii diferite: opozitia social democrata vrea inlaturarea guvernului, sprijinitorii guvernului vor sa ramina la putere, iar adepti ai ambelor tabere au amplasat corturi in fata cladirilor guvernamentale din Skopie.

Astazi si miine, la Bruxelles, sefii armatelor celor 28 de tari ale Alianţei Nord Atlantice au a dozua lor intilnire din acest an si pe agenda se afla Planul de Pregatire pentru Actiune, Iniţiativa de interoperatibilitate cu tarile partenere , forta de securitate din kosovo si cooperarea militara cu Ucraina si Georgia.Iata ce declara ieri secretarul general al NATo Jens Stoltenberg dupa convorbirile pe care le-a avut cu seful diplomatiei ruse

Pozitia Alianţei Nord Atlantice a ramas neschimbata. Am suspendat orice cooperare practica cu Rusia ca raspuns la actziunile ilegale din Crimea si Ucraina. Dar pastram deschise liniile de contact politice si vom continua sa facem asta.

La Moscova , ministrul rus de externe Serghei Lavrov se va adresa Consiliului Federatiei, camera superioada a parlamentului de la Moscova.

La Sarajevo se afla in vizita presedintele Turciei Tayyip Erdogan.

XS
SM
MD
LG