Linkuri accesibilitate

Procuratura transnistreană a anunțat motivul oficial al arestării omului de afaceri Dmitri Kohanski


Acuzat de organizarea unui miting neautorizat...

Procuratura regiunii separatiste transnistrene a făcut publică, la cinci zile după arestarea omului de afaceri Dmitri Kohanski, cauza pentru care acesta a fost lipsit de libertate de pe data de 1 mai.

Kohanski este acuzat de „neexecutarea cerințelor legale ale procurorului” și de „încălcarea Legii cu privire la întrunirile publice”.

Colegii omului de afaceri transnistrean au anunțat pe o rețea de socializare că Kohnaski a fost judecat fără avocat și condamnat la 15 zile de detenție pentru organizarea unei acțiuni publice festive cu ocazia zilei de 1 mai în satul Sucleea din regiunea transnistreană. Colegii lui Kohanschi susțin că în localitate a avut loc un concert festiv, acțiune care nu are nevoie de autorizație, în timp ce Procuratura regiunii separatiste îl acuză de organizarea unui miting și marș nesancționat. Kohanski însuși spune într-un mesaj video că motivele persecuțiilor împotriva sa sunt unele politice.

Un comunicat al Procuraturii de la Tiraspol spune că Dmitri Kohanski, care este și președintele organizației obștești „Familia” din Sucleea, a solicitat administrației raionului Slabozia autorizarea în data de 1 mai a unui miting și a unui marș, cu participarea a 500 de persoane. „Șeful administrației din Slabozia a prezentat un refuz argumentat, în care au fost menționate și cauzele pentru care această acțiune nu poate avea loc. Mai mult, pe 30 aprilie procurorul din Slobozia a emis un avertisment prin care a insistat să nu fie încălcată legea cu privire la organizarea și desfășurarea întrunirilor și a avertizat că în caz de ignorare a acestor cerințe procuratura va aplica sancțiunile prevăzute de legislația transnistreană”, se spune în comunicatul Procuraturii de la Tiraspol.

Potrivit comunicatului, Dmitri Kohanski „nu a ținut cont de aceste avertismente și a organizat un miting pe data de 1 mai lângă clădirea administrației din satul Sucleea”, fapt prin care „a încălcat brutal ordinea de organizare și desfășurare a adunărilor și mitingurilor”. „În legătură cu neexecutarea cerințelor procurorului și încălcarea legii cu privire la organizarea și desfășurarea întrunirilor, președintele organizației obștești Familia, Dmitri Kohanski a fost amendat și a arestat pentru 15 zile”, se spune în comunicatul procuraturii transnistrene.

Dmitri Kohanski și colegii săi susțin însă că acțiunea publică organizată de 1 mai în Sucleea nu a fost altceva decât un concert festiv, în cadrul căruia au putut ieși la microfon toți doritorii pentru a spune câteva cuvinte și a felicita asistența cu ziua solidarității oamenilor muncii. Conform legislației regiunii separatiste, pentru a desfășura un concert organizatorii sunt obligați doar să înștiințeze autoritățile, fără a fi nevoie și de o autorizație.

Dmitri Kohanski este un important om de afaceri transnistrean, cu business în domeniul produselor din metal și a materialelor de construcție, dar și în domeniul hotelier. Potrivit profilului său pe una din rețelele de socializare, acesta are 41 de ani. Compania sa, Alianța Comercială CITA, deține un șir de depozite de produse alimentare, articole de uz casnic, birotică, alcool și parfumerie. În unele din materialele de presă, acesta declara că are și ambiții politice, iar anterior a încercat chiar să înființeze un partid. Unele articole din presa și de pe forumurile din regiunea transnistreană susțin că Kohanski ar fi fost unul dintre finanțatorii campaniei electorale a actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Previous Next

XS
SM
MD
LG