Linkuri accesibilitate

„Vrem miliardele înapoi!”, „Jos agramații!”


Protest antiguvernamental la Chișinău organizat de Platforma Civică pentru Demnitate și Adevăr.

La Chișinău a avut loc un amplu protest antiguvernamental, la care mii de oameni critică abaterile de la integrarea europeană și lipsa progreselor la investigarea dispariției a zeci de miliarde de lei de la trei bănci, în special de la Banca de Economii.

Cam 40.000 de oameni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale, susțin organizatorii care spun că aceasta e o estimare a poliției.

Protestul antiguvernamental a fost organizat de Platforma Civică pentru Demnitate și Adevăr și face parte dintr-o seria de acțiuni coordonate cu ajutorul rețelelor de socializare online sub genericul „Moldova, deșteaptă-te!”.

La protest au venit oameni din mai multe regiuni ale Republicii Moldova.

Mulțimea scandează lozinci împotriva guvernării, ca „Jos hoții!”, „La pușcărie cu mafioții!”, „Vrem miliardele înapoi!”, „Jos agramații!”.

Organizatorii au anunțat că vor să organizeze și o demonstrație națională.

Protestul are loc pașnic, participanții sînt supravegheați de poliție iar circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare în zona Pieței Marii Adunări Naționale este întreruptă.

Oamenii au fost rugați să nu aducă cu ei simboluri ale partidelor politice. Se pot vedea numai tricoloruri și drapelele Uniunii Europene.

Protestul s-a încheiat fără tulburări cu un marș de peste 2 kilometri până la sediul Centrului Național Anticorupție.

Previous Next

XS
SM
MD
LG