Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ședința Comisiei Electorale Centrale, reuniune a miniștrilor de externe din Golf la Ryadh, la New York se reiau negocierile legate de programul nuclear iranian

După o pauză îndelungată, Parlamentul moldovean se întrunește astăzi în ședință plenară, urmând, între altele, să confirme în funcție un nou membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, presa speculând că poate fi vorba despre un candidat comunist, fostul ministru al Culturii Artur Cozma, care ar putea prelua ulterior șefia CCA.

Preşedintele Nicolae Timofti se întâlnește la Chișinău cu secretarul general adjunct al NATO pentru combaterea noilor ameninţări la adresa securităţii, Sorin Ducaru.

Are loc ședința Comisiei Electorale Centrale care va lua în discuție pregătirile de alegerile locale de la 14 iunie.

Grecia spune că va examina astăzi cu creditorii săi, la Bruxelles, proiectul de reforme pregătit în speranța deblocării unor ajutoare salvatoare, după negocieri care durează de trei luni, de la preluarea puterii la Atena de către partidul de extremă stânga Syriza.

Arabia Saudită găzduiește la Riyadh o reuniune a miniștrilor de externe din Golf pe tema Yemenului. Reuniunea va avea loc la o zi după ce noul rege saudit Salman l-a înlocuit în funcția de ministru pe prințul Saud al-Faisal cu ambasadorul saudit în Statele Unite, Adel al-Jubeir.

Premierul italian, Matteo Renzi, care a supraviețuit miercuri unui vot de neîncredere în Parlamentul de la Roma din cauza unei legi electorale noi, va mai fi supus astăzi de două ori unor teste similare, înainte de un vot final săptămâna viitoare. Între altele, legea nouă favorizează puternic partidul care iese pe primul loc la alegeri.

Ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif a spus că oficiali de rang înalt vor relua astăzi, la New York, negocierile cu șase puteri internaționale pentru un acord nuclear final.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG