Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Republica Moldova se sărbătorește Ziua Drapelului, o sărbătoare instituită în urmă cu cinci ani.

În dimineața zilei, Premierul Chiril Gaburici, împreună cu miniștrii, va participa la manifestațiile de la Ministerul Apărării, apoi va asista la ședința solemnă a Parlamentului cu genericul „Tricolorul la cei 25 de ani”. La eveniment vor fi prezenți Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, miniștri, diplomați, deputați din primul Parlament, reprezentanți ai autorităților publice centrale.

Ministrul de externe Natalia Gherman și șeful delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, vor ține în capitală o conferință de presă comună pentru a marca împlinirea unui an de la eliminarea vizelor europene.

Asociațiile de fermieri vor face declarații despre un nou protest pe care-l plănuiesc.

Din agenda internațională: cancelarul german Angela Merkel vizitează Varșovia.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și șefa politicii externe europene Frederica Mogherini, merg la Kiev, la summitul UE-Ucraina.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG