Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Consiliul de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” se întruneşte în şedinţă pentru desfăşurarea concursului pentru funcţia de director al Radio Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne susţine o conferinţa de presă despre rezultatele investigării mai multor „crime de rezonanță”.

În Armenia și alte țări ale lumii au loc ceremonii cu ocazia împlinirii unui secol de la începutul uciderii în masă a armenilor din Imperiul Otoman. La manifestările din Armenia participă printre alți lideri străini președintele rus Vladimir Putin și cel francez, François Hollande. Biserica Armeană a canonizat ieri toate victimele a ceea ce armenii și alte câteva națiuni numesc „genocidul” armenilor. Evenimente comemorative vor avea loc astăzi și la Chișinău.

La Craiova are loc reuniunea tripartită a premierilor din România, Bulgaria și Serbia. Pe agendă se află printre altele planul construcției unui nou pod româno-bulgar peste Dunăre, la Turnu-Măgurele-Nicopole.

La Viena are loc o nouă întâlnire între diplomații puterilor globale și Iran pe tema programului nuclear al Teheranului. Rusia a anunțat că o va folosi pentru a cere ridicarea embargoului livrărilor de arme către Iran.

La sediul ONU din New York are loc întâlnirea ministrului de externe al Greciei, Nikos Kotzias, cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon.

La Centrul Cultural Odeon din Chișinău începe în prezența ambasadorului Statelor Unite la Chișinău James D. Petit a 9-a ediție a Festivalului filmului american, desfășurată în perioada 24 aprilie – 1 mai. Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

La Geneva are loc tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal. Cele patru echipe rămase în competiție sunt FC Barcelona, Real Madrid, Bayern Muenchen și Juventus Torino. Finala va avea loc la Berlin, la 6 iunie.

XS
SM
MD
LG