Linkuri accesibilitate

„Europenii vor fapte și reforme în republică, pentru aceasta investesc...”


Jurnalul săptămînal al lui Ionel Pușcaș.

Născut la 29 noiembrie 1986 în localitatea Hârtopul Mic, raionul Criuleni. Student în anul III, Facultatea de Științe Politice; consilier în Consiliul local Hârtopul Mare. Ofițer de Presă al PL.

Luni

În a doua zi de Paști am mers în localitatea de baștină, Hârtopul Mic, Criuleni. Nu am mai fost acasă de câteva luni și eram tare curios să aud opinia consătenilor mei referitor la situația socio-politică din republică. Discuțiile cu oamenii din sat m-au convins, repetat, că fără PL la guvernare, aceasta este lipsită de credibilitate și încredere. Pe fețele lor scrie dezamăgire totală…

Marți

De dimineață, m-am întors la Chișinău, la serviciu. Azi se dă startul campaniei electorale, până la ziua alegerilor au rămas exact 60 zile.

La prânz aflu că candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău este Zinaida Grecianâi, fost premier al RM. Candidatură contestată din start de internauți din cauza gafei pe care a făcut-o pe 8 aprilie 2009, atunci când a amenințat tinerii care vor încerca să protesteze în PMAN că vor fi împușcați. Și acesta nu este unicul ei „păcat”.

Miercuri

În studioul Europei Libere la Chișinău
În studioul Europei Libere la Chișinău

Dimineața am venit la serviciu mai devreme, sunt hotărât să realizez un sondaj în localitatea de baștină și formulez întrebările. Vreau să am niște răspunsuri concrete, fapt pentru care nu m-am limitat doar la discuțiile pe care le-am purtat cu consătenii mei.

La amiază citesc pe net că Leancă s-a unit cu Hadârcă, Godea și Co. Reacția internauților nu s-a lăsat așteptată, întrebarea principală: de ce Partidul pe care îl crează Leancă este un aspirator? Acum Leancă și-a dat arama pe față și ne este clar din ce aluat face parte.

Seara am participat la întrevederea pe care a avut-o Mihai Ghimpu, Președintele PL, cu consilierul președintelui Consiliului European și Șeful Delegației UE la Chișinău. O discuție sinceră și cu multe argumente. Nu m-au mirat afirmațiile Consilierului, europenii vor fapte și reforme în republică, pentru aceasta investesc, nu pentru ca cineva să devină miliardar peste noapte.

Joi

Am participat la prezentarea sondajului NDI. Am rămas surprins de diferențele de opțiune pro-est și pro-vest pe care o au moldovenii, cotații menținute și în sondajul BOP. M-a bucurat că PL devine principala forță democratică și pro-europeană a republicii. Dar și mai mult mă bucură faptul că, în sfârșit, cetățenii au început să separe grâul de neghină și nu se mai lasă duși de nas de promisiuni deșarte. Așteptările lor au fost trădate de alianța tacită cu comuniștii, iar scăderea drastică a celor două partide, PLDM și PDM, este pe deplin justificată de manevrele ascunse și murdare ale liderilor acestora.

Vineri

Este ultima zi de serviciu, dar campania pentru locale a dat totul peste cap, înseamnă ca până la mijloc de vară... s-au terminat week-end-urile! Multe idei, multe lucruri de realizat! Sunt hotărât să mă implic pe deplin în această campanie (ca și în altele). Sper și cred că cetățenii (măcar de această dată) vor vota conștient, fără să se lase manipulați de cadouri electorale sau vorbe goale.

XS
SM
MD
LG