Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Nicolae Timofti își continuă vizita de două zile începută marți în Turkmenistan.

Premierul Rusiei, Dmitry Medvedev, își încheie la Bangkok, în Tailanda, turneul diplomatic sud-est asiatic în care a mai vizitat Vietnamul.

La Moscova are loc o nouă rundă de discuții pe tema conflictului din Siria.

Tot la Moscova se află în vizită Eduard Nalbandian, ministrul de externe al Armeniei, țară care și-a anunțat preferința pentru integrarea în structurile politico-economice post-sovietice dominate de Federația Rusă.

O vizită atent-urmărită la Moscova este a premierului stângist al Greciei, Alexis Tsipras.

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, începe o vizită de două zile la Kiev.

Ministrul de externe ucrainean Pavlo Klimkin are programate întâlniri cu liderii Franței la Paris.

Comisarul european pentru extindere și bună-vecinătate Johannes Hahn vizitează Azerbaidjanul, țară cuprinsă ca și Moldova în programul Parteneriat Estic.

Pe plan global se marchează astăzi Ziua Internațională a Romilor – manifestări cu această ocazie sunt programate și la Chișinău în cadrul „Săptămânii Incluziunii Romilor din Moldova”.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG