Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, se întâlnește cu noua guvernatoare a Autonomiei găgăuze, Irina Vlah. Este prima întrevedere pe care Vlah o are cu un demnitar de la Chișinău după victoria ei în alegerile de la 22 februarie.

Directorul întreprinderii de stat Registru, Serghei Railean, va prezenta la o conferință de presă mostra unor noi plăcuțe de înmatriculare a autovehiculelor.

Judecătoria sectorului Centru de la Chișinău examinează cererea Procuraturii de a emite mandat de arest administrativ pe zece zile pentru fostul deputat comunist Alexandr Petkov.

Uniunea Europeană începe o operațiune de două săptămâni în care va face controale mai riguroase la frontieră pentru adunarea datelor despre imigranții care au depășit perioada de ședere legală în țările comunitare.

Tot astăzi, Uniunea Europeană va anula una din cele mai contestate politici în agricultură, urmând să elimine cotele la producția laptelui, introduse cu peste 30 de ani în urmă pentru a ține în frâu supraproducția. Eliminarea este însoțită de proteste la Bruxelles la care participă mai ales producătorii de mici dimensiuni.

Premierul sârb Aleksandr Vucic începe o vizită de două zile în Slovacia.

Iranul sărbătorește astăzi Ziua Independenței.

XS
SM
MD
LG