Linkuri accesibilitate

Guvernul de la Chișinău cere Tiraspolului eliberarea jurnalistului Serghei Ilcenko


Guvernul de la Chișinău a transmis Tiraspolului o scrisoare prin care își arată îngrijorarea în legătură cu arestarea de către administrația transnistreană a jurnalistului Serghei Ilcenko și cere eliberarea acestuia din detenție.

Serghei Ilcenko a fost arestat de forțele de securitate de la Tiraspol în seara zilei de 18 martie și este acuzat de extremism, în baza postărilor sale pe rețelele de socializare și a luărilor de atitudini pe forumurile din regiunea transnistreană.

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat pentru Europa Liberă că în scrisoarea transmisă reprezentantului politic al Tiraspolului, Chișinăul cere punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko, respectarea drepturilor omului și a accesului la o justiție echitabilă:

„Guvernul de la Chișinău urmărește cu foarte multă atenție și îngrijorare mai ales acele situații în care sunt vizați exponenți ai presei sau ai societății civile. Ilcenko este un jurnalist bun, cu verb foarte tăios, pe care l-a aplicat frecvent inclusiv și în raport cu Guvernul Republicii Moldova. Însăd reptul de a critica guvernarea este de asemenea unul din aspectele drepturilor fundamentale ale omului.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG