Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei.

Ministrul de externe al Letoniei, Edgar Rinkevics, a cărui țară deține președinția rotativă a UE, va ține o conferință de presă la Chișinău în compania colegei sale din Moldova, Natalia Gherman.

Prim-ministrul Chiril Gaburici și Directorul pentru Vecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-Hitzler vor semna azi la Chișinău Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană pentru implementarea Programului ENPARD.

La Judecătoria Centru din capitală este examinat demersul avocaţilor privind scoaterea de sub urmărire penală a activiștilor Partidului Patria Nicolai Ţipovici şi Cornel Moraru, precum şi demersul procurorului privind aplicarea arestului administrativ pentru 10 zile ex-deputatului Alexandr Petkov . Tustrei au fost acuzați de presupuse intenții de provocare de dezordini în masă.

ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează vernisarea expoziției „George Călinescu – scriitor, istoric și teoretician al literaturii române.”

În Elveția secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, se va întâlni cu ministrul de externe iranian Javad Zarif cu ocazia reluării negocierilor asupra programului nuclear iranian.

Șefa politicii externe europene, Frederica Mogherini, vizitează Kosovo și Serbia.

La Bruxelles comisarul pentru servicii financiare al UE, Jonathan Hill, ține o conferință de presă despre prioritățile din următorii cinci ani.

La Șarm-elșșeik, în Egipt, are loc întâlnirea miniștrilor de externe din țările arabe(în zilele de joi și vineri).

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov își încheie vizita în Cuba și alte țări din America Latină: Columbia, Nicaragua și Guatemala.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG