Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău va avea loc o sedinta de guvern, dupa cea furtunoasa si cu usile inchise, de ieri, a Parlamentului, la dezbaterea raportului despre situatia din sistemul bancar.

Şeful delegatiei Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, va prezenta progresele facute de Moldova in cadrul Parteneriatului Estic.

Centrul Pentru Jurnalism Independent va discuta la Clubul presei despre protectia datelor cu caracter personal in relatarile si investigatiile jurnalistilor.

Din agenda internationala este de notat că la Pristina, in Kosovo, are loc vizita comisarului Uniunii Europene pentru politica vecinătate si extindere Johanes Hahn.

La Londra se vor relua astazi convorbirile între India si Pakistan.

Naţiunile Unite comemoreaza memoria victimelor sclaviei si ale comertului de sclavi transatlantic.

In România, Parlamentul dezbate cererea Directiei Nationale Anticorupţie de arestare preventiva a trei importanti fosti demnitari, printre care fostul ministru de finante Darius Valcov si Dan Şova, acuzați de corupţie.

Dupa tragedia aviatica de ieri, din sudul Alpilor francezi, cu avionul companiei Germanwings prabuşit cu 150 de oameni la bord, atentia lumii va fi îndreptata spre explicatiile ce vor putea fi date pentru ce a provocat accidentul si, desigur, pe eforturile de a recupera trupurile victimelor. Majoritatea victimelor erau germani si spanioli. Resturile avionului se afla la o inaltime de peste 2000 de metri. La locul tragediei va merge astazi si cancelara Germaniei, Angela Merkel.

Previous Next

XS
SM
MD
LG