Linkuri accesibilitate

Renato Usatîi a respins din nou speculațiile că el sau partidul său ar fi proiectul cuiva din afară


Renato Usatîi a anunțat că va participa atât la alegerilor locale din acest an cât și la cele generale, declarându-se convins că în acest an va avea loc un scrutin general anticipat. Într-un interviu pentru radio Europa Liberă, Renato Usatîi a respins din nou speculațiile că el sau partidul său ar fi proiectul cuiva din afară: „Nu vreau sa existe astăzi un proiect politic care duce țara într-o direcția sau alta...; cetățenii să decidă în ce direcție să meargă țara, spre est sau vest”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a acceptat să examineze plângerile înaintate de Renato Usatîi, legate de scoaterea din cursa electorală a Partidului Patria cu numai cîteva zile înainte de alegerile generale din noiembrie 2014, și de refuzul anterior al Ministerului Justiției de a înregistra Partidul Nostru. Renato Usatîi a calificat admiterea dosarelor drept o „mare victorie”, iar pe contul său de Facebook a postat și fotocopia scrisorii primite de la CEDO.

„Vreau să arăt oamenilor din Moldova ce fac cei de la guvernare”, a spus Usatîi în interviul pentru Europa Liberă despre scopul demersului la CEDO. El a precizat că va cere să fie despăgubiți toți cei care au contribuit financiar la campania sa electorală din 2014. Renato Usatîi a mai spus că se pregătește să se întoarcă în Moldova, deși este sigur că va fi arestat.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG