Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Noul premier Chiril Gaburici își încheie astăzi vizita de două zile la Bruxelles, prima făcută în străinătate în calitate de șef de guvern.

Viceministrul Economiei, Octavian Calmîc, prezidează reuniunea viceminiştrilor ţărilor membre ale CEFTA, care se desfăşoară în perioada 25-28 februarie, la Bruxelles.

La Casa Sindicatelor din Chișinău are loc Adunarea Generală de dare de seamă și alegeri a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova.

Premierul Georgiei, Irakli Garibașvili, vizitează România.

La Bruxelles are loc Consiliul Economic și de Finanțe al UE.

Statele Unite și Cuba vor avea la Washington o nouă rundă de consultări pe tema normalizării relațiilor bilaterale după multe decenii de ostilitate și izolare.

La Santiago de Chile are loc summitul mondial al femeilor aflate la putere, la care participă printre altele președinta chiliană Michelle Bachelet, președinta Braziliei, Dilma Rouseff, fostul secretar de stat american Hillary Clinton.

La Budapesta premierul Ungariei, Viktor Orban, va ține discursul anual despre starea națiunii.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG