Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Timpul”


Invitatul emisiunii este reporterul Dorin Galben.

În ediția de vineri, 20 martie, reporterii ziarului Timpul le vor comunica cititorilor cât de importantă este reforma administrativă, ce modificări vor fi elaborate în noul statut al Chișinăului, dar și unde pot exporta marfa transnistrenii.

Cei care vor cumpăra ziarul, vor citi un interviu cu Bogdan Aurescu, ministrul de externe al României, care a declarat că țara sa este pregătită să ofere tot sprijinul necesar pentru „racordarea fizică” a Republicii Moldova la Europa, însă rezultatele depind de nivelul de angajament al Chişinăului.

Timpul începe o serie de materiale despre deținuții pe viață de la Rezina, iar prima istorie îl prezintă pe un tânăr care a ajuns după gratii pentru că a furat arme, cu care ulterior ar fi împușcat un colonel de poliție. După ce a fost prins, băiatul a fost torturat și violat în mod pervers chiar în incinta comisariatului de poliție din capitală.

O altă poveste cutremurătoare îl prezintă pe un moldovean care a participat la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl. Bărbatul este bolnav și își amintește cu groază despre clipele petrecute într-un loc lipsit de viață. Imaginile cu copacii roșii și cu animalele care lăcrimau cu sânge, le are în față și astăzi.

Cei interesați de relații externe vor găsi și un interviu cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Rimantas Latacas. Acesta susține că de când a început să fie aplicat Acordul de Asociere cu UE, interesul agenților economici lituanieni, față de R. Moldova, a sporit.

În acest număr sunt abordate și problemele agenților economici din regiunea transnistreană. Ei recunosc că unica lor piață de desfacere este cea europeană.

Totodată nu uităm nici de antreprenorii de la noi. Acum vă prezentăm povestea a patru tineri care au lansat printarea 3 D și se bucură de succes.

Pentru iubitorii de istorie am pregătit un fragment din cartea lui Alexandru Boldur, unde se vorbește despre specificul unirii Basarabiei cu România.

La fel, cei care vor cumpăra Timpul vor găsi câteva fragmente din cărțile regretatului Constantin Tănase, dar și câteva editoriale în care sunt analizate problemele actuale din țară.

[transcriere Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG