Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău IDIS „Viitorul” şi Platforma Națională a Societății Civile a Parteneriatului Estic organizează prezentarea „Indicelui de Integrare Europeană pentru ţările Parteneriatului Estic”.

Tot în capitală Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) organizează conferinţa de presă cu tema „Expertiza coruptibilităţii proiectului Legii cu privire la Centrul Naţional de Integritate.”

ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Institutul de Filologie al Academiei de Științe din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, organizează la sediul din capitală al Academiei de Științe o conferința științifică cu titlul „George Călinescu – 50 de ani de la trecerea in eternitate.”

Din agenda internațională:

Secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, își continuă vizita de trei zile începută ieri în Ucraina.

Șefa FMI, Christine Lagard, își încheie vizita în India, țară pe care a lăudat-o ieri pentru creșterea economică susținută.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, vizitează China.

Premierul Irlandei, Enda Kerry, va fi primit la Casa Albă de președintele Statelor Unite, Barack Obama.

În Elveția, la Lausanne, continuă convorbirile internaționale pe tema controversatului program nuclear iranian.

În Israel au loc alegeri generale.

Banca centrală a Statelor Unite, Rezerva Federală, începe o reuniune de două zile de la care se așteaptă un semnal mai clar privind posibila înăsprire a politicilor fiscale de la vară, pe fondul consolidării relansării economice.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG