Linkuri accesibilitate

Încă un ministru adjunct de externe şi-a dat demisia, alăturându-se proiectului politic al lui Iurie Leancă


Încă un ministru adjunct de externe, Iulian Groza, a anunțat că își dă demisia pentru se alătura „proiectului național” al fostului premier, Iurie Leancă. Groza a scris pe o rețea de socializare online că va „depune toata priceperea și experiența” pentru a sprijini un viitor partid politic pregătit de fostul premier, care a părăsit Partidul Liberal Democrat luna trecută, acuzându-l de înșelarea alegătorilor pro-europeni, prin instalarea unui guvern cu sprijin comunist.

Groza este al treilea demnitar care renunță la funcția din guvern pentru a-l urma pe fostul premier, după alt fost viceministru de externe, Valeriu Chiveri, și șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco. Împreună cu Iurie Leancă a părăsit fracțiunea parlamentară a PLDM, luna trecută, și fostul vicepremier pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Daniela Cujbă și Andrei Galbur sunt noii viceminiștri ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Aceștia au fost învestiți în funcție la propunerea ministrului de Externe, Natalia Gherman, în cadrul ședinței de Guvern.

XS
SM
MD
LG