Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Agenda principalelor evenimente anunţate ale zilei de 12 martie, 2015.

In cursul zilei de astazi va avea loc prima intilnire din acest an intre reprezentantii Chisinaului si Tiraspolului, Victor Osipov si Nina Stanski. Ieri, liderul de la Tiraspol a anunţat ca Rusia va continua sa ofere pensionarilor din regiunea separatista ceea ce in popor se numeste „adaosul lui Putin” la pensie, adica o suma de aproximativ 15 dolari lunar.

Vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov, pe de alta parte, se va afla la Bruexlles, saptamina viitoare, impreuna cu alti membrii ai cabinetului Chiril Gaburici pentru sedinta Consiliului de asociere Moldova – Uniunea Europeana.

Din agenda zilei in Moldova, sa mai semnalam conferinta organizata de ministerul Educatiei in parteneriat cu organizatiile neguvernamentale de profil intitulata „Fiecarui copil – o educaţie de calitate”.

Pe plan internaţional:

Secretarul de stat american John Kerry se va afla in Egipt, astazi, la Shaerm el Sheik.

In Kazahstan se asteapta sa se vada daca va mai sosi presedintele de la Minsk, Aliaksandr Lukasenka. Astazi si miine la Astana urmau sa se intilneasca presedintii din Rusia, Belarus si Kazahstan, dar ieri s-a anuntat ca liderul de la Kremlin a aminat aceasta intrevedere. Puratorul sau de cuvint nu a dat explicatii pentru aminarea intrevederii, la oficialitati din Kazahstan au spus ca liderul de la Kremlin ar fi bolnav.

Astazi, organizatia Reporters sans Frontieres dedica ziua luptei impotriva cibercenzurii.

XS
SM
MD
LG