Linkuri accesibilitate

Reforma administrativ teritorială nu ar trebui să ducă la amânarea alegerilor locale, crede președintele CC


Dacă alegerile locale vor fi amânate , atunci va fi nevoie de o modificare a legii a declarat Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale într-un interviu cu Europa Liberă.

Pentru că nu se poate face analogia cu prevederile constituționale legate de alegerile parlamentare, a explicat Alexandru Tănase: „pentru amânarea alegerilor (locale) trebuie schimbată legea, nu este posibilă analogia cu alegerile parlamentare....sunt nuanțe privind extinderea mandatului alesului local ...”

Președintele Curții Constituționale s-a declarat însă încrezător ca s-ar putea face reforma administrativ teritorială, invocată drept posibil motiv al amânării alegerilor locale, în timp util pentru a ține scrutinul la timp. Totul depinde de politic, a subliniat Tănase în interviul cu Europa Liberă.

„Eu cred ca este posibil de a opera reforma teritorial administrativă structural încă în perioada care este disponibilă până la finalizarea mandatului actualilor aleși locali… Dar pâna la urma este decizia Parlamentului”.

XS
SM
MD
LG