Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău este anunțată o şedință de guvern si altele ale comisiilor parlamentare.

Consiliul Superior al Magistraturii isi lansează astazi o campanie prin care vrea sa ii convinga pe oameni ca automatizarea instanţelor judecatoresti este în folosul cetăţeanului.

Ambasada Germaniei la Chisinau lanseaza un catalog al companiilor cu capital german, austriac, elveţian si din Lichetenstein, care au activitati in Moldova.

Organizatia neguvernamentala Centrul de Initiative si Monitorizare a autorităţilor anunta o conferinta de presa intitulata „Seful statului pune angajamentele politice deasupra legii”…

Pe plan international:

Incepind de astazi Rusia îşi suspendă participarea din Grupul Consultativ Comun asupra Tratatului privind armele convenţionale din Europa. Anunţul a fost publicat pe site-ul Ministerului rus de externe, citîndu-l pe Aleksandr Mazur, seful delegaţiei Rusiei la discutiile de la Viena asupra securităţii militare si controlului amamentelor. Mazur a spus ca participarea Rusiei in acest grup de consiliere este „lipsită de sens din punct de vedere politic si practic si o risipire nejustificată din punct de vedere economic si financiar”. Declaratia spune și că Rusia si-a suspendat participarea in Tratatul privind Fortele Convenţionale in Europa din 2007, motivînd că extinderea NATO a facut imposibilă respectarea termenilor acordului. Acum, se scrie in declaratie, suspendarea Rusiei din Tratatul privind armele convenţionale din Europa, a devenit completa. Mazur a mai spus si ca la viitoarele intilniri ale grupului consultativ comun, Rusia va fi reprezentata de Belarus.

In Marea Neagra continua exercitiile militare NATO la care participa forte navale din România, Bulgaria, Turcia, Statele Unite, Canada, Germania si Italia. Exercitiile NATO sunt menite sa dea asigurari tarilor membre din zonă, care sunt ingrijorate in legatura cu intentiile Rusiei. Ieri, la audieri intr-o comisie a Senatului american, adjuncta secretarului de stat Victoria Nuland a spus ca exista dovezi că in ultimele zile Rusia a trimis in estul Ucrainei tancuri, vehicule blindate, artilerie grea si rachete. Rusia neaga ca i-ar ajuta militar pe separatistii din estul Ucrainei.

Astazi in Europa sunt comemorate victimele terorismului…

Previous Next

XS
SM
MD
LG