Linkuri accesibilitate

F.-W. Steinmeier: „mingea este în terenul Moldovei”


Aflat la București, ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier a asigurat că Uniunea Europeană nu-și retrage nici sprijinul, nici ofertele făcute Republicii Moldova, dar că depinde de guvernul de la Chișinău dacă va continua și cât de repede cu reformele menite să aducă țara mai aproape de UE.

„Dacă majoritatea care sprijină Guvernul va permite continuarea pe această cale, asta trebuie să vedem, noi sperăm să fie aşa. În ceea ce ne priveşte nu ne vom retrage niciuna dintre ofertele făcute şi nici sprijinul. Ca să spun aşa, mingea este în terenul Moldovei", a declarat Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul român de externe Bogdan Aurescu, citat de Mediafax.

La rândul său, Aurescu s-a declarat încrezător că actualul guvern moldovean va continua pe calea apropierii de UE. El a atras atenția că un moment de bilanț ar putea fi summitul Parteneriatului Estic de la sfârşitul lunii mai de la Riga, care va coincide cu aproximativ o sută de zile de guvernare pentru noul cabinet de la Chişinău, „un moment foarte potrivit de bilanţ de etapă, inclusiv cu elemente legate de aplicarea acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb”, a adăugat Bogdan Aurescu, citat de Mediafax.

XS
SM
MD
LG