Linkuri accesibilitate

Pensionarii din regiunea transnistreană primesc doar 70 la sută din valoarea pensiilor


Pensionarii din regiunea transnistreană primesc începând de luni, 2 martie, doar 70 la sută din valoarea pensiilor. Șefa fondului de pensii din Tiraspol, Angela Țurcan, a declarat, marți, pentru postul local de televiziune că pensionarii nu vor mai primi nici suplimentul la pensii de 50 de ruble de la buget, după ce la începutul anului acest adaos fusese redus în jumătate.

Din ianuarie pensionarii transnistreni au rămas și fără suplimentul lunar în valoare de 15 dolari pe care-l primeau în ultimii ani din Federația Rusă. Moscova a anunțat că amână până în luna martie finanțarea, din motive birocratice. Până în prezent nu există o confirmare oficială că plata suplimentuluiu rusesc va fi reluată.

Pensia minimă în regiunea transnistreană este de 606 ruble - mai puțin de 60 de dolari, iar numărul pensionarilor este de aproximativ 140 de mii.

Pensionarii au fost lipsiți de la începutul anului și de gratuitatea călătoriilor în transportul public.

Administrația regiunii separatiste a anunțat recent că va tăia cu 30 la sută și salariile bugetarilor. Tiraspolul spune că veniturile la buget s-au redus constant în ultimele luni din cauza crizei ucrainene și a ceea ce numește drept blocadă economică impusă de Kiev și Chișinău – o acuzație respinsă de Moldova și Ucraina.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG