Linkuri accesibilitate

Monaco și Leverkusen dau lecții


Lionel Messi vedeta FC Barcelona
Lionel Messi vedeta FC Barcelona

Meciurile de miercuri ale Ligii Campionilor au adus două șocuri, după două meciuri de mare calitate.

Cel mai așteptat meci din faza eliminatorie a Ligii Campionilor a fost dominat net de Barcelona. Manchester City a sperat doar în primele cîteva minute, atît timp cît a fost nevoie ca Barcelona să se așeze în dispozitiv. În rest, Barcelona a dominat aproape tot jocul cu sistemul de pase obișnuit și cu infiltrările devastatoare ale trioului din atac. Neymar, Messi și Suarez au fost greu de reperat și de contracarat. În minutul 30, Barcelona conducea cu doar 2-0 după primele 4-5 mari ocazii de gol. Suarez a marcat de 2 ori cu execuții rapide și precise din careul mic. Pînă la pauză, Manchester City n-a reușit să organizeze nimic, închisă de pressing-ul formidabil al Barcelonei. În schimb, la fiecare fază de joc ofensiv Barcelona și-a creat spații cu ușurință. După pauză, în fața amenințării cu demolarea, Manchester City a încercat mai mult. Aguerro a înscris după un un-doi în forță cu Silva dar Barcelona a revenit imediat. După alte cîteva ocazii clare, în ultimele secunde, Barcelona a obținut un penalty la un fault asupra lui Messi. Tot Messi a tras, Hart a ghicit colțul și a respins pe centru. Messi a plonjat și a trimis o minge simplă pe lîngă poartă. În ciuda penalty-ului ratat, Messi a făcut un joc mare, secționînd defensiva lui Manchester cu demarcări și driblinguri irezistibile în cascadă. Returul va fi, aporape sigur, o sarcină simplă. Barcelona e ca și calificată.

La Torino, Juventus și Borussia au făcut un meci agreabil. Juve a deschis scorul după o centrare pe jos iar Borussia a egalat după ce Chiellini a alunecat și Reuss a rămas singur cu portarul. Juve a cîștigat cu un gol clasic la o nouă centrare pe jos. Retururl e sută la sută deschis. Borussia are un public extraordinar dar eclipsa din ultimele luni nu s-a încheiat.

Meciurile de miercuri au adus două șocuri, după două meciuri de mare calitate. Mai întîi, la Londra, unde Arsenal și Monaco au făcut un meci despre care se va vorbi mult timp. Arsenal pornea favorită. După ce a ieșit de patru ori consecutiv în această fază a competiției, Arsenal părea să fi tras lozul cîștigător. Sorții i-au adus în față Monaco, o echipă cu cotă relativ modestă. În plus, Arsene Wenger antrenorul lui Arsenal cunoștea perfect adversarul, pentru că Monaco a fost echipa care l-a lansat pe Wenger. A fost pe dos. Monaco a jucat ca și cum ar fi cunoscut fiecare mișcare a Arsenalului. Arsenal a făcut toate erorile de apărare posibile și a ratat tot ce se poate rata într-o seară de fotbal. Monaco a apărat foarte bine centrul, în timp ce Arsenal a insistat cu atacuri pe centru. Un gol norocos dintr-un șut deviat a adus Monaco în avantaj. O contră foarte prost întîmpinată de Arsenal a ridicat scorul la 2-0. În penultimul minut de joc, Chamberlain a înscris cu un șut superb. Arsenal reintra în joc. În ultima secundă, o nouă contră a surprins Arsenal complet descoperită și Monaco a cîștigat la Londra cu 3-1. Dezastrul va fi greu de recuperat de Arsenal care rămîne cu o șansă infimă de calificare.

La Leverkusen, Bayer și Atletico Madrid au făcut un meci tactic și fizic superb. Atletico a invitat Bayer în atac, sperînd să găsească spațiu de contre. Bayer n-a mușcat momeala și a făcut un joc de posesie cu lansări precise în adîncime. La o astfel de lansare, Bellarabi a înșurubat toată apărarea lui Atletico și a dat pasa decisivă din care Bayer a înscris un gol splendid. Atletico a revenit cu toate forțele dar Bayer a închis culoarele și a sleit fizic mijlocașii lui Atletico. Calificarea e pe masă. Atletico are un ușor avnataj dat de atmosfera formidabilă pe care o creează fanii acasă, la Madrid.

XS
SM
MD
LG