Linkuri accesibilitate

Fostul premier Iurie Leancă a anunțat că se retrage din Partidul Liberal Democrat din Moldova


Leancă renunță la mandatul de deputat pentru a crea un nou partid.

„Am luat decizia de a mai retrage din PLDM și a renunța la mandatul de deputat începând cu ziua de astăzi. În perioada următoare voi anunța cu cine mă pornesc în acest nou proiect și care va fi platforma partidului”, a declarat Leancă la o conferință de presă la Chișinău.

Politicianul de 51 de ani care n-a reușit să obțină votul de încredere al Parlamentului pentru un guvern Leancă 2 în 12 februarie a mai spus că nu a părăsit partidul înainte de alegerile de la 30 noiembrie, pentru a nu-i da „o lovitură dură”.

El a explicat plecarea prin relația cu liderul PLDM, Vlad Filat, despre care a spus că s-a răcit după ce Leancă a devenit premier în locul lui Filat în 2013.

Divergențele dintre cei doi au apărut în public anul trecut, manifestându-se inclusiv prin sprijinul acordat de Iurie Leancă în campania electorală din România candidatului la președinție al stângii, premierul Victor Ponta.

Leancă l-a sprijinit pe Ponta în ciuda opoziției lui Filat și solicitărilor din partea Partidului Popular European, de centru-dreapta, din care face parte și PLDM.

XS
SM
MD
LG