Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitatul serii este Alexandru Bolfa, reporter la „Ziarul de Gardă”

În ediţia de joi a Ziarului de Gardă citiţi la rubrica Reporter Special despre afacerile, casele de lux şi creditele preferenţiale ale conducerii Băncii Naţionale. Reporterii ZdG au aflat că în timp ce oamenii de rând, după ridicarea treptată a ratei de bază de către BNM, sunt nevoiţi să i-a credite cu dobânzi împovărătoare, şefii de la această instituţie au beneficiat de credite preferenţiale de milioane, practic fără dobândă, acordate din banii BNM-ului tot de ei.

Tot în această ediţie cititorii noştri pot citi în rubrica Dosar materialul despre slăbiciunea noilor miniştri din Guvernul Gaburici pentru banii publici. Un material complex care arată cum unii din miniştrii actuali au beneficiat de contracte cu statul de zeci de milioane de lei. Tot aici puteţi afla despre casele de lux, afacerile miniştrilor şi a rudelor lor care de multe ori au fost norocoşii câştigători a licitaţiilor publice.

Pagina Exclusiv vă oferă un interviu cu Igor Klipii, ambasadorul R. Moldova în Lituania. În care diplomatul vorbeşte despre realizările acestui stat Baltic după mai bine de 10 ani de la Integrarea în Europeană. Klipii explică cum a crescut nivelul de viaţă a lituanienilor, cu creşterea speranţei de viaţă, scăderea numărului celor ce emigrează şi majorarea salariilor. De asemenea, cum şi-a rezolvat Lituania problema cu minoritatea rusă.

În rubrica Actual puteţi citi un text semnat de Victor CATAN, fostul ministru de Interne, despre comemorarea a 23 de ani de la începutul Războiului de pe Nistru. Fostul ministru aminteşte cu regret, că semnificaţia acestui tragic eveniment in istoria contemporană R. Moldova se limitează doar la câteva aciuni simbolice.

În pagina La Ţară puteţi găsi un material despre Moldova satelor uitate. Altfel spus despre dispariţia de pe hartă a mai multor localităţi rurale, fapt confirmat de rezultatele preliminare ale Recensământului de anul trecut.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG