Linkuri accesibilitate

Şeful FSB din Rusia participă la conferinţa de la Washington pentru combaterea extremismului


Departamentul de Stat american a confirmat că şeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Aleksandr Bortnikov, participă în cadrul delegaţiei ruse la conferinţa internaţională pentru combaterea extremismului de la Washington, organizată de administraţia preşedintelui Barack Obama.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki, a declarat că Moscova a informat Washingtonul, pe 17 februarie, despre includerea lui Bortnikov şi altor oficiali în cadrul delegaţiei ruse şi a solicitat sprijin în obţinerea vizelor şi a permisiunii de zbor pentru avionul special.

Bortnikov este trecut pe lista neagră a UE şi Canada, în urma sancţiunilor aplicate Rusiei pentru sprijinirea separatiştilor pro-ruşi în estul Ucrainei. Însă şeful FSB nu a fost inclus pe lista de interdicţii de călătorie în Statele Unite.

Psaki a salutat participarea Rusiei la conferinţa de la Washington, dar a menţionat că cele două ţări au divergenţe în privinţa Ucrainei. „Extremismul violent şi terorismul sunt o problemă serioasă cu impact asupra întregii lumi, inclusiv a Rusiei. După cum ştiţi, există un şir de chestiuni asupra cărora lucrăm împreună”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american.

Vizitele oficialilor ruşi de nivel înalt în capitala SUA au devenit o raritate din cauza tensiunilor în creştere în legătură cu războiul din Ucraina şi sancţiunilor introduse de SUA în raport cu Rusia.

FSB a anunţat că în cadrul forumului de la Washington, Dmitri Bortnikov va prezenta viziunea Moscovei asupra metodelor de luptă cu extremismul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG