Linkuri accesibilitate

Grecia ar intenționa să solicite la Bruxelles o prelungire cu șase luni a acordului de salvare financiară care expiră la 28 februarie


Grecia ar intentiona sa ceara astazi oficialităților Zonei Euro o prelungire a acordului de imprumut, a declarat pentru agentia Reuters o sursa de la Bruxelles, diferentiind intre aceasta extensie a acordului si programul complet de asistenta financiara. Potrivit sursei citate, Atena ar vrea sa ceara o prelungire de inca șase luni. Anterior, noul guvern al premierului de extremă-stîngă Alexis Tsipras a refuzat sa solicite o prelungire a programului salvare financiar al Greciei, care expira la 28 februarie, respingand solicitarile creditorilor internationali de impunere a unor noi politici de austeritate.
Cu toate acestea, scrie Reuter, Tsipras a facut distinctie intre programul complet de asistenta financiara si problema datoriilor Greciei. „Un acord de imprumut este diferit de un plan de salvare", le-a spus marti Tsipras parlamentarilor de extremă-stanga din partidul sau, Syriza. Ministrii de finante ai tarilor din zona euro au declarat ca guvernul de la Atena pare sa nu inţeleaga gravitatea situatiei.

XS
SM
MD
LG