Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chişinău, premierul desemnat Chiril Gaburici ar urma să ceară astăzi votul de încredere al Parlamentului pentru lista cabinetului său de miniştri şi programul de guvernare.

Agentul guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Lilian Apostol, îşi va prezenta raportul de activitate pentru anul 2014.

Asociaţia Presei Independente şi portalul moldovacurata.md organizează o „masă rotundă” pe tema contracarării actelor de corupţie.

Continuă acţiunea „Mărţişor cu DOR de-acasă”, organizată de Centrul pentru copii şi tineret ARTICO şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, la fel şi manifestaţiile din cadrul

Zilelor Culturii Ruse şi a săptămânii „Masleniţa” sau „săptămâna albă” în care creştinii ortodocşi renunţă la carne, dar mai pot consuma produse lactate, ouă şi peşte, înainte să intre în Postul Mare, cel mai aspru post de peste an, care se va încheia de Paști pe 12 aprilie.

Din actualitatea internaţională:

Asistenta secretarului de stat american Victoria Nuland îşi continuă turneul în Caucazul de Sud. De la Tbilisi, unde s-a aflat ieri, şi Bacu – cu o zi mai devreme, Nuland va vizita astăzi Erevanul.

Comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătății şi extindere, Johannes Hahn, întreprinde o vizită în Kosovo.

La Riga, Letonia, începe conferinţa informală a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană.

Iar la Alma Atî, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, îl va primi pe secretarul Consiliului de securitate al Federaţiei Ruse, Nicolai Patruşev.

XS
SM
MD
LG