Linkuri accesibilitate

Omul a cîştigat, graţie echipei catalane, o sumă mare de bani şi şi-a rezolvat toate problemele.

Călătoream cu troleibuzul într-o dimineaţă şi priveam pe geam, cu apatie, la decorul cenuşiu. Însă la o staţie în troleu a urcat un bărbat care i-a apucat imediat de ochi pe toţi pasagerii.

Bărbatul de circa 40 de ani avea pe cap un chipiu roşu-albastru cu sigla echipei de fotbal FC Barcelona. El era îmbrăcat într-o scurtă roşie-albastră cu sigla Barcelonei, iar sub scurtă avea un tricou roşu-albastru cu sigla echipei catalane. Şi pantalonii erau cu sigla echipei FC Barcelona. Omul era roşu-albastru din tălpi pînă-n creştet.

Eram alături de el şi microbistul din mine nu şi-a putut stăpîni curiozitatea şi l-a întrebat: „Vă place atît de mult FC Barcelona?” S-a legat o discuţie şi bărbatul mi-a povestit o întîmplare halucinantă.

În 2006, omul acela avea mari probleme financiare, îşi pierduse jobul, îl sufocau creditele, nu mai ştia cum să supravieţuiască. În disperare de cauză, şi-a dus ultimii bani la o casă de pariuri şi a mizat pe victoria echipei Barcelona în Champions League. După ce a făcut pariul, a jurat că – în cazul în care Barcelona va învinge – va purta tot restul vieţii însemnele echipei catalane.

Ei bine, FC Barcelona a învins în 2006, iar omul a cîştigat, graţie echipei catalane, o sumă mare de bani şi şi-a rezolvat toate problemele. De atunci, poartă mereu haine cu sigla FC Barcelona. Şi le va purta pînă la sfîrşitul vieţii, probabil.

„Arătaţi niţel exotic în peisajul nostru…”, am formulat o presupunere.

„Da, pesemne că arăt exotic. Dar această echipă m-a ajutat şi îi sînt dator!” a spus cu convingere omul teleportat parcă de pe stadionul Camp Nou.

XS
SM
MD
LG