Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Est-Curier” din Criuleni


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitata serii este jurnalista Svetlana Cernov, de la ziarul „Est-Curier” din Criuleni:

În ediţia de vineri, 13 februarie, ziarul Est Curier va informa cititorii săi despre succesul pomicultorilor criuleneni care şi-au găsit noi pieţe de desfacere în Asia şi Africa de Nord, or, anume merele din raionul Criuleni, recoltate şi depozitate la timp în frigidere moderne, au fost exportate la mii de kilometri, consemnează Elena Chiriac.


Şapte primari din raionul Dubăsari au mers peste Prut, la Buzău, să vadă unde pot fi procurate sisteme integrale de tratare, transport şi epurare a apei. În urma vizitei, primarii vor avea mai multe informaţii utile scrierii proiectelor de aprovizionare cu apă şi sisteme de canalizare, necesare localităţilor şi cetăţenilor.


În pagina doi cititorii vor găsi o analiză a activităţii câtorva primari din raionul Criuleni, care pentru realizările din anul trecut au fost nominalizaţi cu titlul Omul Anului. Distincţia se acordă lucrătorilor din diferite domenii, tradiţie începută în 2006.


Tot aici cititorii vor găsi o analiză comparativă a numărului infracţiunilor înregistrate în anii 2013-2014 în raionul Criuleni, semnată de către colaboratorii procuraturii Criuleni.


„Atelier, muzeu şi locul îmbibat de tradiţie” este titlul unui reportaj realizat de la o şezătoare organizată în incinta atelierului-muzeu din Centrul de Creaţie şi Agrement al elevilor din Criuleni. Aflăm că aici 36 de elevi ai meşteriţei Nina Rapcea deprind arta de a croşeta, broda şi – mai nou – a ţese, or doamna a instalat şi un război veritabil, păstrat cu grijă în familia ei, moştenire de la mamă. „Casa mare a bunicii” se va numi atelierul, iar copiii vor lucra printre exponate, cea mai veche piesă fiind o icoană a Maicii Domnului, ţesută acum 300 de ani.


Tinerii cititori vor afla din ediţia de vineri, că venind la Centrul pentru tineri UNIT ar putea învăţa cum se escaladează o stâncă, asta pentru că în sala mare de sport actualmente se desfăşoară lucrările de amenajare a unui perete, pe care, cu echipamentul special, pot fi desfăşurate antrenamentele necesare. Este rezultatul proiectului „Experienţa încrederii”, implementat de către două organizaţii neguvernamentale, cu susţinerea PNUD şi UE.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG